Пчелният восък и свещите, направени от него

14.06.2019 г.
Интересни факти

Пчелният восък е втория по значение продукт, който пчелите произвеждат  след пчелния мед.
Пчелният восък е единствения напълно безвреден и напълно природосъобразен продукт за направата на декоративни свещи.

Повечето свещи на пазара са произведени от нефтени восъци, като парафин и стеарин. При изгарянето на подобна свещ във въздуха се отделят редица отровни вещества - толуол, бензол и др . При пчелния восък няма такъв негативен ефект. Освен, че при изгарянето му не се отделят вредности, при горенето на восъчна свещ се премахва прахта във въздуха и има ароматерапевтично действие.

Свещите от растителен восък (като восък от соя), който се определят  като "екологичен" продукт, изисвка изсичането на стотици хиляди декари джунгла за производството му, само за да изгори като свещ. При производството на пчелен восък не се нанасят вреди на природата. Пчелите използват восъка за строителен материал, като изграждат и запечатват пчелните пити, в който складират меда.

В сравнение с парафиновите и растителните, свещите от пчелен восък горят 50% по-дълго.

.


След като пчеларя извади меда от пчелните пити, остава восъка, който е изключително ценен продукт. Пчелния восък намира приложение в медицината и козметиката. Подходящ за мехлеми, балсами за устни, пластири, свещи. Подходящ е за импрегниране на  дърво и желязо, импрегниране на зимни обувки и други.

Свещите на my Honey Boutique са изцяло ръчно изляти. Восъка се разтапя, промива се с гореща вода, в която се разтварят някои от примесите в него и  многократно се филтрира, до достигане на необходимото качество.

За да получим свещ, в желаната от нас форма, ние ръчно наливаме разтопчния восък в калъпи или съдове. Използваме висококачествени памучни фитили, който да гарантират дългото и равномерно горене на свещите.

Свещите от пчелен восък са без добавки, те са прости, естествени и искрящи. Подходящи за подарък, украса и светли мигове.

Ние ги изработваме за Вас с ръце и сърце, с изключително старание и любов, за да Ви донесат хармония, приятна емоция и светлина.

Оценете тази статия

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания:

Добавете своя коментар за тази статия

12 Коментара

Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really annoying. A good website with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

http://tinyurl.com/ycrrg3zp